Natuur en omgeving

Natuur en omgeving

 

Schoonoord is een van de plaatsen van Gemeente Coevorden in het magische Drenthe. Vanuit het huis ben je vrijwel direct bij boswachterij Sleenerzand waar je van haar 1600 hectare bos en heidevelden kunt genieten.  Op warme dagen kun je ook heerlijk zwemmen in idyllische vennetjes.  In een van deze vennetjes in de buurt kun je zelfs met je hond(en) zwemmen. Voor golf liefhebbers zijn er op zo’n 10 kilometer afstand diverse golfbanen aanwezig (18 holes).

Wil je naast de prachtige Drentse natuur ook kennis maken met de interessante Drentse cultuur en historische bezienswaardigheden? Breng dan een bezoek aan bijvoorbeeld de Hunebedden, het Ellert en Brammertmuseum, het museumdorp Orvelte, het Veenpark in Emmer-Compascuum, het Herinneringskamp in Westerbork, het Planetron in Dwingeloo en nog veel meer. Ook het Boomkroonpad, waar u tussen de boomtoppen kunt lopen, is het aanraden waard.

In Schoonoord zijn de nodige winkels voor de dagelijkse boodschappen op  5 minuten fietsafstand. Voor uitgebreider boodschappen, een natuurwinkel of om gezellig te gaan winkelen, kun je terecht in het gezellige dorp Borger, in Emmen of in Assen. Kortom, voldoende mogelijkheden voor een fantastische vakantie.

Het vakantiehuisje is zeer goed te bereiken met de auto of fiets en ligt ideaal ten opzichte van het openbaar vervoer, vanaf de bushalte (lijn Emmen/Assen) is het minder dan 1 minuut lopen.

Bekijk de galerijHet bos Sleenerzand: 2 ingangen op 400 afstand van huisje Lasca

Hunebed D49 (in Sleenerzand)

Ellertshaar: prachtige ven waar je met honden kunt zwemmen (is een voormalig zandafgraving)

Divers nabij

 

Ervaar de omgeving Van huis in video

Aan de rand van het rustige dorpje Schoonoord, op 1 km van het centrum, vindt u deze mooie karakteristieke boerderij. Schoonoord en omgeving staan ​​bekend als een van de mooiste gebieden van ons land en worden omringd door bossen, heidevelden, idyllische vennen.

Voorzieningen van het vakantiehuisje van Drenthe
Beschikbaarheid

Keuken

Keuken

TV

TV

Wi/Fi

Wi/Fi

Roken

Roken

Fietsenstalling

Fietsenstalling

Neem contact met ons op